Ciesz się puszystą, smakowitą i słodką przekąską, nie obawiając się o przybranie na wadze. Oto przepis.
Ciasta na bazie jogurtu są niezwykle popularne wśród osób, które dbają o linię.
Nic dziwnego, użycie niskokalorycznego jogurtu sprawia, że całe ciasto staje się bardziej dietetyczne. Poniżej przepis na bardzo proste ciasto jogurtowe.

By je zrobić, przygotuj:
- jogurt grecki – duże opakowanie, ok. 400g
- jajka – 4 sztuki
- cukier – 100g
- skrobię – 50g
- proszek do pieczenia – jedną łyżeczkę
- startą skórkę cytrynową
- cukier puder.
Wykonanie:

Z jajek oddziel żółtka, ubij je z cukrem. Jogurt wraz ze skrobią i skórką z cytryny dodaj do żółtek. Następnie intensywnie mieszaj, aż masa będzie jednolita.

Ubij białka na pianę dodając w międzyczasie trochę soku cytrynowego. Ubite białka połącz z pozostałymi składnikami. Pamiętaj, że ciasta, których składnikiem jest piana z białek należy mieszać delikatnie.

Gotową masę przelej do formy o średnicy 20 cm. Ciasto należy piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem lub udekoruj w inny, ulubiony przez siebie sposób.
