Każdy szuka tego przepisu: szarlotka, która rozpływa się w ustach. Wszystko mieszam i do piekarnika!
To jedna z moich ulubionych szarlotek. Bardzo prosty i szybki przepis. Przyrządzisz ją dosłownie w 15 minut. Jej smak zachwyci wszystkich gości!
Potrzebujesz:
- Jajka – 3 sztuki
- Cukier – 150 g
- Masło – 80 g
- Mleko – 180 ml
- Mąka – 300 g
- Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- Jabłka – 3 sztuki
Przygotowanie:
Jajka wymieszaj z cukrem.

Dodaj roztopione masło i mleko, wymieszaj.

Do masy wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszaj do uzyskania gładkości.

Jabłka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do ciasta, wymieszaj.

Formę posmaruj olejem, wlej do niej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na 30-35 m .

Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!
