Ciasto owocowe bez pieczenia gotowe w 10 minut. Szybki przepis na fantastyczny deser z długich biszkoptów!
Pyszne ciasto owocowe bez pieczenia na każdą okazję. Przygotujesz je w kilka minut. Super deser dla całej rodziny. Szczerze polecam!
Potrzebujesz:
- mleko – 400 ml
- śmietana 30% – 400 ml
- cukier puder – 150 g
- jogurt naturalny – 500 g
- twaróg sernikowy – 500 g
- esencja waniliowa – 5 ml
- cukier – 200 g
- fix do bitej śmietany – 20 g
- biszkopty typu ladyfinger – 300 g
- brzoskwinie w puszce
- wiórki kokosowe – 20 g
- forma 20 × 30 cm
Przygotowanie:
Biszkopty namocz w mleku i włóż do foremki.

Twaróg sernikowy wymieszaj z jogurtem i cukrem.

W osobnej misce ubij śmietanę z cukrem pudrem i fixem na puszystą pianę.

Połącz dwie masy razem. Na biszkopty wyłóż warstwę kremu, pokrojone owoce i ponownie ułóż warstwę biszkoptów.

Górę ciasta posmaruj pozostałą śmietanką, udekoruj owocami i kokosem.
