Wieprzowina Delux – Tą pieczoną wieprzowiną zaskoczysz nawet najbardziej wybrednego smakosza, a goście będą prosić o przepis.
Genialny przepis, dzięki któremu zaskoczysz swoich gości!
Jest to niesamowicie smaczne danie, które z pewnością idealnie ozdobi nawet świąteczny stół. Możesz również na co dzień rozpieszczać swoich bliskich jego pysznym smakiem, gdyż receptura nie jest skomplikowana i z przyjemnością i łatwością można ją przyrządzić.

Potrzebujesz:
- 2 kg wieprzowiny
- 4 pomidory
- 150 g twardego sera
- 6-8 ząbków czosnku
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki oleju roślinnego
- mielony czarny pieprz, sól i inne, ulubione przyprawy do smaku
Przygotowanie:
Do miski wlej olej, dodaj sos sojowy, musztardę francuską, przyprawy, sól i dobrze wymieszaj. Teraz pokrój wieprzowinę tak, jakbyś miała ją pokroić w plastry, ale nie przekrajaj jej do końca.
Mięso przełóż do naczynia do pieczenia, posól każdy kawałek mięsa z obu stron, a następnie nałóż przygotowaną marynatę na powierzchnię i dobrze natrzyj nią mięso. Następnie przykryj folią spożywczą i pozostaw do zamarynowania w lodówce na 2 godziny.

Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Umyj pomidory i pokrój go w koła. Przygotuj również twardy ser, który również musisz pokroić w cienkie plasterki. Po dwóch godzinach wyjmij mięso z lodówki i kolejno w nacięcia wkładaj czosnek, plastry pomidora i na końcu plasterki sera.

Zawiń danie w folię, którą w kilku miejscach należy przekłuć wykałaczką i włóż do nagrzanego do 180 ° C piekarnika. Piecz około 1,5 godziny. Około 20 minut przed końcem pieczenia odchyl folię i piecz bez niej.

Mięso jest pięknie złote, soczyste i niesamowicie smaczne.

Życzę smacznego!