Deser Prezesa: Wystarczy wlać te 3 kremy do naczynia i najlepszy deser bez pieczenia na stole
Jeśli kochasz kremowe przysmaki, to „deser Prezesa” będzie dla Ciebie obowiązkową opcją do wypróbowania. Trzy kremy łączą się w jeden pyszny smak i są uzupełnione chrupiącymi orzechami. Mniam!

Potrzebujesz:
- 3 puszki skondensowanego mleka
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- Esencja waniliowa do smaku
- 250 ml śmietany kremówki
- 100 g mlecznej czekolady
- 100 g czekolady z orzechami lub np. białej
- orzechy
Przygotowanie:
Wlej skondensowane mleko do garnka i dodaj skrobię kukurydzianą wymieszaną w filiżance mleka. Wstaw na kuchenkę, dodaj jajka i gotuj ciągle mieszając do uzyskania gęstej konsystencji. Przed końcem gotowania dodaj esencję waniliową oraz śmietankę i wszystko dobrze wymieszaj. Gotowy krem podziel na 3 części.

Teraz dodaj połamaną bądź startą czekoladę do jednej z misek i mieszaj trzepaczką, aż czekolada się rozpuści.

Do wybranego naczynia do serwowania wlej krem czekoladowy na dno. Następnie weź jedną z pozostałych miseczek kremu i wylej ją jako kolejną warstwę deseru. Krem w ostatniej misce wymieszaj z kolejną wybraną czekoladą np. z orzechami. Mieszaj trzepaczką, aż się rozpuści i masa będzie jednolita. Wylej jako kolejna warstwę deseru.

Ostudź w lodówce przez 15 minut. W międzyczasie posiekaj orzechy. Wyciągnij miskę z deserem i posyp pokruszonymi orzechami. Wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
