Znakomite serniczki z kubka: robi się szybko a smakują przepysznie. Zaskocz gości tym wypiekiem
Jeśli jesteś fanem muffinek, ten przepis na pewno Ci się spodoba.
Są dość proste i każdemu z moich gości, kto je skosztował przypadły do gustu. Są naprawdę świetne!

Potrzebujesz:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 jajka
- 1 szklanka słodkiej śmietanki (może być 30%, ale wystarczy też 12%)
- 1/2 szklanki roztopionego masła
- 200 g twarożku np. sernikowego
- cukier do smaku
- dżem śliwkowy (jeśli go nie masz użyj innego dżemu)
Opcjonalnie:
- posiekane orzechy
- kawałki czekolady
- płatki migdałów
Przygotowanie:
Wymieszaj sypkie składniki w misce. Następnie stopniowo dodawaj jajka, śmietanę i masło. Wszystko dobrze wymieszaj.

Babeczki przygotuj w foremkach na muffinki. Włożyć do nich ciasto, aby sięgało do 1/3 wysokości foremki, dodaj łyżeczkę dżemu i łyżeczkę twarożku. Uzupełnij ciastem.
Babeczki możesz posypać posiekanymi orzechami lub płatkami migdałów. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 ° C około 15-20 minut, w zależności od piekarnika.