Niektóre desery znikają w mgnieniu oka. Ten przepis na ciasto czekoladowe jest przepyszny i zadowoli niemal każdego. Wszyscy uwielbiamy desery czekoladowe, zwłaszcza jeśli są dobrze przygotowane. Ten przepis pozwoli przygotować pyszne, wilgotne i proste ciasto czekoladowe.
Przygotuj miskę. Połącz wszystkie suche składniki (tzn. wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodaj do ciasta szczyptę soli. Sól wzmocni smak ciasta. W misce wymieszaj żółtka i olej. Ubij pianę na sztywno, ubijając pianę z białek.
Po ubiciu białek, dodaj je do miski z masą. Blachę wysmaruj odrobiną masła i posyp lekko kaszą manną.
Na wierzchu ułóż połówki wiśni pokrojone w plasterki. Do tego celu można użyć połówek wiśni z kompotu. Po upieczeniu wiśnie zapadną się w ciasto. Czereśnie można zastąpić orzechami. Należy je jednak wcześniej posiekać.
Ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut. Podczas pieczenia możesz sprawdzać ciasto wykałaczką lub drewnianym patyczkiem. Przed posmarowaniem wierzchu ulubionym dżemem ciasto powinno ostygnąć.