Unikalny przepis z notatnika mojej babki: Domowe pyszne gofry jak dawniej.
Gofry to jedne z ulubionych przysmaków całej rodziny. Ta słodka przekąska jest łatwa w przygotowaniu i jest świetną opcją na ciekawe spędzenie czasu z twoimi dziećmi czy znajomymi. Gofry można jeść na tysiące sposobów: na słodko, z owocami oraz wieloma innymi dodatkami.
Do przygotowania gofrów potrzeba:
- 250 gram mąki.
- 100 gram masła.
- 100 gram cukru.
- Pół filiżanki podgrzanego mleka.
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
- Dwa jajka.

Jak przygotować wyśmienite gofry?
W niewielkiej misce zmiksuj jaja z cukrem. Ciągle mieszając, dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia. Jeśli jesteś miłośnikiem słodkości, możesz dodać trochę więcej cukru. Gotową masę opiecz w gofrownicy lub w piekarniku (musisz posiadać odpowiednią sylikonową formę). Posyp gotowe gofry cukrem pudrem dla dekoracji.Gotowe!