Tak pysznych ziemniaków jeszcze nie jadłaś: ballada na talerzu i to bez wysiłku. Idealny na obiad lub na sycącą kolację.
Znalazłam dla Ciebie doskonały przepis! Szybkie, proste danie z lubianych przez każdego składników. Idealne na obiad lub na sycącą kolację.
Potrzebujesz:
- 400 g ziemniaków
- 200 g pieczarek
- 5 jajek
- 1 cebula
- 200 g śmietany
- 100 g twardego sera
- 2 ząbki czosnku
- 10 g soli
- 5 g czarnego pieprzu
- 5 g bazylii
- olej
- blacha o wymiarach 15 – 25 cm
Przygotowanie:
Ziemniaki umyj, pokrój w kostkę i dodaj na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Lekko podsmaż. Oczyść grzyby i cebulę. Pokrój je na mniejsze kawałki i dodaj do ziemniaków. Dodaj sól, pieprz, bazylię, pokrojony czosnek i wszystko razem wymieszaj. Przełóż do naczynia do pieczenia.

Ubij jajka ze śmietaną, posól, dopraw i polej równomiernie ziemniaki przygotowaną masą jajeczną. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 20 minut.

