Ciasto brzoskwiniowo-serowe z długich biszkoptów: Nie chciało mi się piec, więc przygotowałam ten kremowy przysmak, dzieciaki go uwielbiają.
Fantastyczny kremowy deser o delikatnym i pysznym smaku. Owocowe, śmietankowe i długie biszkopty w doskonałej harmonii.

Składniki:
- 10-15 dkg herbatników dziecięcych,
- 1 puszka brzoskwiń z puszki (380 g brzoskwiń + sok),
- 1/2 litra bitej śmietany,
- 10 dkg twarogu (twaróg śmietankowy),
- 10 dkg cukru,
- 2×15 g żelatyny.
Przyotowanie:

Wyciśnij sok z brzoskwiń. Wymieszaj około 2/3 z nich mikserem ręcznym. Resztę pokroić na małe kawałki.

Zanurz biszkopty w soku morelowym. Umieść je w misce o wymiarach 22 x 22 cm.

Śmietankę ubić z cukrem. Dodaj twarożek, 1/3 puree brzoskwiniowego i 15g żelatyny rozpuszczonej w soku morelowym.

Dobrze wymieszać. Wmieszać pokrojone kawałki brzoskwiń. Kremem rozsmarować biszkopty dziecięce, wygładzić wierzch.

15g żelatyny rozpuszczonej w soku brzoskwiniowym wymieszać z pozostałym puree brzoskwiniowym (przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Zalej kremem i również wygładź. Odstaw na 1 godzinę do lodówki.
