Jedz tak dzień i noc i chudnij: Od wakacji schudłam już 3 kg i nie jestem na żadnej diecie.
Przygotuj najsmaczniejsze pieczone warzywa w domu. Prosty, smaczny i zdrowy przepis, który od razu Ci się spodoba.

Zamień ryż i ziemniaki na tę fantastyczną przystawkę i rozpocznij odchudzanie. Smak tego przepisu jest doskonały, a rezultaty nie pozwolą Ci czekać.

Składniki:
- 1/2 białej kapusty
- 2 cukinie
- 1 duża marchewka
- 2 ziemniaki
- 1 słodka papryka
- 30-50 ml oliwy z oliwek
- sól
- 2 łyżeczki ulubionej przyprawy
- 1 ząbek czosnku
Na sos:
- 4-5 łyżek białego jogurtu lub kwaśnej śmietany
- musztarda
- 1 ogórek kiszony
- koperek
Przygotowanie:
Kapustę pokroić w cienkie plasterki i włożyć do miski. Odetnij końce cukinii i obierz je skrobakiem.

Marchewkę obrać i odciąć końcówki. Na koniec obierz ziemniaki.

Cukinię pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę do innej miski.

Usuń łodygę i nasiona z pieprzu. Pokroić w plastry i przełożyć do osobnej miski.

Wlej oliwę z oliwek do małej miski. Dodać sól i pieprz i wymieszaj.

Dodaj starty czosnek i ponownie wymieszaj. Stopniowo umieszczaj warzywa w torbie do pieczenia.

Wlej mieszaninę olejów, zamknij torebkę i dobrze wymieszaj. Za pomocą szpikulca zrób małe dziurki w torbie.

Umieść torbę z warzywami na blasze do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika i piec przez 60 minut w temperaturze 180°C.

Dodaj śmietanę, musztardę do małej miski i wymieszaj łyżką. Następnie dodać pokrojony w drobną kostkę ogórek, posiekany koperek i wymieszać.
