Ten delikatny deser jest największym zaskoczeniem już po pierwszym ugryzieniu
Składniki:
- 160g cukru pudru
- 450g jogurty
- 6 jajek
- 160g mąki pszennej
- orzech kokosowy
- 150g mascarpone
- 90g cukru pudru
Sposób przygotowania:
Oddziel żółtka od białek. Do naczynia wbij białka, a następnie ubij mikserem do momentu, gdy będą sztywne.

Podczas ubijania do białej dodajemy cukier – nie przestawiając. Dodajemy szczyptę soli i dalej ubijamy.

Gdy masa będzie sztywna, dodajemy żółtka i powtarzamy czynność. Dodatkowo stopniowo dodajemy odmierzoną wcześniej mąkę i mieszamy.

Następnie blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto, równo rozprowadzając po całej powierzchni. Ciasto umieszczamy w nagrzanym do 180ºC piekarniku i pieczemy przez 15 minut.

Gdy ciasto się upiecze, wyjmujemy z blachy, a następnie rozwałkowujemy (ciasto powinno być wówczas przykryte papierem). Następnie usuwamy papier i przed podzieleniem ciasta na cztery części – odcinamy brzegi.

Kawałki ciasta trzymamy poziomo i przekrawamy na pół, a pozostałe krawędzie ciasta miksujemy, po czym umieszczamy je w innym naczyniu.

W innej misce łączymy mascarpone z jogurtem, a także cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy mikserem.

Ułóż na twardej powierzchni papier, a na nim dwa kawałki upieczonego ciasta, a następnie posmaruj je przygotowanym kremem i przykryj pozostałymi częściami.

Do momentu wyczerpania ciasta, nakładamy krem i kolejne kawałki ciasta.

Proces powtarzamy do wyczerpania składników.

