2 najlepsze przepisy na ciasto bez ważenia: Puszyste pierniki lub naleśniki spodobają się każdemu. Jakie to szybkie i pyszne.

Każdy deser w kubku świętuje sukces.

Jest bardzo poszukiwany głównie ze względu na szybkość, z jaką podaje się deser na stół. Jednocześnie pojawiają się przepisy na różne warianty pierników, muffinek, ciast, a nawet placków. Wybieraj spośród najlepszych.

Przepisy na kubki

Przepisy kubkowe – to słynne przepisy, które nie wymagają odważania składników . Uratujesz naczynia, a poza tym nie każdy ma całkowicie pozytywny stosunek do wagi. Szybkość jest ważna dla większości tych, którzy gotują i pieką, a oszczędność czasu to jedno ze słów kluczowych, które niektórzy tak bardzo kochają. Aby pomóc, zwykle bierzemy kubek o pojemności 250 ml, w którym odmierzamy składniki . Łyżeczka i duża łyżka stołowa są również przydatne jako dodatkowe pomoce pomiarowe.

Pierniki w kubku

Piernik w kubku to jeden z popularnych wyborów. Nie dość, że smakuje magicznie, to jeszcze jest bardzo szybki w przygotowaniu . Jest to szczególnie przydatne, gdy zapowiadany jest nieoczekiwany gość. Pierniki odlewane powinny być przede wszystkim puszyste i możemy je przyrządzać w różnych wariantach.

Możemy przekroić go na pół i posmarować pikantną marmoladą, a następnie ułożyć na nim drugą warstwę, którą tylko posłodzimy. Jednak piernik w kubku jest doskonały z polewą czekoladową, a może nawet posypaną wiórkami kokosowymi.

Filiżankowe naleśniki

Placki nie zawsze muszą być zakwaszone klasycznymi drożdżami, proszek do pieczenia z łatwością zapewni puszystość. Najwięcej czasu zaoszczędzimy, jeśli przygotujemy przaśne naleśniki kubkowe . Potem pozostają główne decyzje: czy położyć na wierzch marmoladę, słodki twarożek, a może kwaśną śmietanę. Do przygotowania placków potrzebne będą : 2 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki cukru pudru, 2 jajka, 1 proszek do pieczenia, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 2 łyżki oleju i oleju do smażenia.

Jak to zrobić? Wlej sypkie składniki do miski, wbij jajka do kubka, dodaj je do miski i dobrze wymieszaj. Rozgrzej kuchenkę, umieść na niej patelnię lub patelnię i wlej olej do pojemnika. Weź głęboką łyżkę i użyj jej do stworzenia małych placków. Ułóż je tak, aby miały wokół siebie szczelinę, bo zyskają.

Smażyć na małym ogniu. Gdy brzegi się zarumienią (po obwodzie powstanie solidna „koronka”), odwróć placek i poczekaj, aż druga strona też się przyrumieni. Następnie możesz położyć placek na talerzu bokiem. W razie potrzeby dodaj olej do nowej porcji.

error: Treść zabezpieczona !!