Dodatkowo możesz łatwo dostosować poziom ostrości do swoich upodobań, więc jeśli dzieci też będą to jadły, po prostu pomiń chili.
Wołowinę na gulasz pokroić w większą kostkę. Następnie pokrój 2 cebule w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i zaczynamy smażyć na nim cebulę. Po chwili wciśnij do niego dwa ząbki czosnku i dodaj mięso. Następnie smaż mieszaninę na wyższym ogniu przez 3 do 5 minut, aby mięso się zrumieniło.
Posiekaj papryczkę chilli do smaku. Dodaj mielony pieprz, sól, kminek, paprykę i przecier pomidorowy. Wszystko krótko smażymy. Następnie do rondla włożyć pokrojone w kostkę pomidory, paprykę, drobno posiekany seler i zalać 800 ml wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez 40 minut.