Jest to receptura znana już od dawna, do której warto regularnie wracać. Idealnie nadaje się na wielkanocną ucztę. Warto zrobić ją w dużej misce, aby jej nie zabrakło.
Ugotuj jaja na twardo i poszarp lub pokrój wybrane przez siebie mięso. Teraz wymieszaj ze sobą zmiękczone masło, mleko, musztardę oraz roztopiony ser.
Mleko można również zastąpić śmietanką. Do całości dodaj przygotowane wcześniej mięso. Teraz jest czas również na dodanie pokruszonego żółtka.
Białka również pokrój wraz z cebulą w plastry i dodaj je do powstałego kremu. Teraz czas przyszedł na doprawienie całości pietruszka oraz solą.
Najlepiej całość podawać schłodzone. Można również tę pastę urozmaicić o inne dodatki wedle już własnego uznania.
Marynowane grzyby lub pieczony kurczak to tylko niektóre składniki, które warto, jest rozważyć, aby dodać do tego dania.