Wyglądają i pachną, jakby pochodziły z piekarni. Niesamowite ciasteczka budyniowe.
Ciasteczka Linza z budyniem waniliowym są przepyszne! Te ciasteczka są piękne i pyszne. Kiedy się pieką, cały dom pachnie wanilią.

Potrzebne będą:
- 300 g mąki pszennej
- 150 g cukru pudru
- 250g masła
- 3 budynie waniliowe
- 2 żółtka
- 2 łyżki rumu
Nadzienie:
- dżem
- marmolada
- nutella
Sposób przygotowania:
W misce połącz mąkę, miękkie masło i proszek budyniowy. Wmieszaj żółtka, rum. Wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki.

Rozwałkuj ciasto na grubość 3-4 mm, a następnie wytnij z niego dowolne kształty, np. serduszka, kółka lub kwiatki. Umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 8 – 10 minut.

Pozostaw ciastka do ostygnięcia, a następnie posmaruj je grubą warstwą dżemu, nutelli lub masła. Na wierzchu połóż kolejny herbatnik. Przechowuj je na płasko do następnego dnia. Następnie włóż je do pojemnika i przechowuj w chłodnym miejscu. Ciastka potrzebują 2-3 dni, aby stać się miękkie.
