Leniwe knedle z twarogiem, gdy je spróbujesz nie będziesz chciała innych: Masz wspaniały obiad w 15 minut.
Polecam ten przepis wszystkim, którzy lubią szybkie i naprawdę smaczne przepisy. Moje dzieci chętnie jadłyby te pierogi codziennie, bardzo lubimy nadziewane lub bez.

Składniki:
- 500 g grudkowatego twarogu
- 2 jajka
- 150 g bułki tartej
- 100 g kaszy manny dla dzieci
- sól
Dodatkowo:

- 50 g cukru pudru
- 100 g masła
Przygotowanie:
Twaróg pokruszyć.

Dodaj jajka i 50 g bułki tartej. Dodajemy również semolinę baby, sól i połowę cukru.

Wszystko dobrze wymieszaj. Z masy uformować pierogi.

W zależności od grubości twarogu może być konieczne dostosowanie ilości kaszy manny, aby ciasto dobrze się trzymało. Gotujemy we wrzątku. Kiedy wypłyną na powierzchnię, wyjmujemy je i posypujemy resztą bułki tartej, którą podsmażyliśmy na odrobinie masła.

Podawać polane roztopionym masłem i posypane cukrem pudrem. Knedle twarogowe można nadziać drobnymi owocami.
