Mielone roladki z patelni – Przepis, który rodzina od stołu oderwać się nie pozwoli.
Prezentujemy dzisiaj smażone roladki z mięsem mielonym do przygotowania na patelni. Nie ma potrzeby korzystania z piekarnika.

Lista składników:
- Mąka pszenna: 200g
- Proszek do pieczenia: 10g
- Sól: 5g
- Śmietana: 150ml
- Olej: 20ml
- Mleko: 20ml
- Mięso mielone: 300g
- Pieprz: 3g
- Ser twardy: 150g
- Majeranek: 5g
- Cebula: 1 sztuka
- Natka pietruszki: 1 pęczek
- Jajko: 1 sztuka
- Olej do smażenia
- Woda: 50ml
Sposób przygotowania:
Utwórz ciasto przez połączenie mąki, soli, mleka, oleju, śmietany i proszku do pieczenia w misce. Przykryj folią i odstaw na 15 minut. Rozwałkuj ciasto na stolnicy posypanej mąką do grubości około 1 cm.

W innej misce zmieszaj mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę, starty ser, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i majeranek. Nałóż farsz mięsny na cieście i zawiń w roladę. Przygładź brzegi i pokrój roladę na kawałki o szerokości około 3 cm.
