Roladki mięsne jako doskonała alternatywa tradycyjnych steków. Potrzebujesz tylko trzech składników, aby stworzyć fantastyczne danie. Zawijasz, doprawiasz, pieczesz i gotowe! Doskonale sprawdzą się zarówno jako główne danie, jak i na lunch.
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Wszystkie kawałki z osobna z obu stron posypujemy solą i pozostałymi przyprawami.
Marynatę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30-40 minut. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, a ogórki kroimy na cztery części.
Rozkładamy mięso w naczyniu wysmarowanym olejem obok siebie. Roladki smarujemy olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
Pod koniec czasu posypujemy każdą roladkę startym serem i ponownie wkładamy do piekarnika.
Po upływie wymaganego czasu wyjmujemy mięso z piekarnika, ponownie posypuje my serem i serwujemy.