Zapomnij o klasycznych klopsikach. Rolka mielona: 500 g mielonego, 2 jajka, bułka tarta, ser, ziemniaki …
Smaczny i szybki obiad, który z pewnością pokochają Twoje kubki smakowe, a także wszyscy domownicy, to coś, o czym marzy każda z nas.
Jeżeli też jesteś zabiegana, jednak chcesz spróbować nowości w kuchni, koniecznie musisz sprawdzić się w tym przepisie!
Co będziesz potrzebować?
- 500 g mielonej wieprzowiny
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
- olej roślinny
- 90 g sera
- 4 duże ziemniaki
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
Przygotowanie:
Na samym początku przypraw mięso mielone swoimi ulubionymi przyprawami. Do całości dodaj 2 łyżki bułki tartej, wymieszaj.

Przygotuj naczynie żaroodporne, które następnie wyłożysz papierem do pieczenia, a potem na całej jego powierzchni rozprowadź mięso. Ser umieść na środku naczynia, użyj papieru do pieczenia do uformowania rolady mięsnej.

Pamiętaj, aby dokładnie połączyć oba końce rolady!
Zawiń ją następnie w olejny papier do pieczenia. Ziemniaki pokrój i posól, a później ułóż je równomiernie w naczyniu żaroodpornym.

Ułóż roladę na ziemniakach. Piekarnik nastaw na 180 stopni, piecz wszystko około 35 minut.

Następnie z powierzchni rolady zdejmij papier i piecz przez kolejne 10-15 minut.