Ciasto milka jest idealnym ciastem deserowym. Można go wykorzystać na wielkie okazje, takie jak święta czy urodziny, ale równie dobrze sprawdza się jako dodatek do niedzielnej porannej kawy. To ciasto jest proste w przygotowaniu i z pewnością stanie się ulubionym w Twoim domu.
Składniki na ciasto:
Składniki na nadzienie:
Zaparz filiżankę kawy rozpuszczalnej i pozostaw ją do ostygnięcia. W dużej misce wymieszaj resztę składników. Wymieszaj składniki za pomocą miksera, aby uzyskać gładką masę.
Następnie wylej masę na posypaną mąką i posmarowaną masłem blachę do pieczenia. Cały proces jest szybki i łatwy.
Nie ma znaczenia, czy zamówisz składniki, czy oddzielisz jajka. Piecz ciasto przez 45 minut w temperaturze 180°C. Po ostygnięciu ciasta polej je kawą. Wierzch posmaruj dżemem. Następnie przygotuj masę czekoladową.