Gdy tylko goście ją posmakują, będą chcieli dokładkę. Bochenek Mięsa – pyszna rolada mięsna.
Bochenek Mięsa jest jak dla mnie, najlepszą i najbardziej naturalną roladą z mięsa jaką możemy przygotować sami w swoim domu.
Nazwa dość myląca, ponieważ myśląc o bochenku mamy na myśli chleb, jednak w tym przypadku jest to duża porcja mięsa. Przepis na ten bochenek jest szybki i prosty dzięki czemu każdy jest go w stanie powtórzyć. Do tego wygląda bardzo efektownie, a jeśli dorzucimy kuszący smak to mamy wszystko co potrzebne aby pokochać ten przepis.

Do przygotowania bochenka mięsa będą potrzebne następujące składniki:
- 500 g mielonej wieprzowiny,
- 300 g mielonej wołowiny,
- sól,
- pieprz czarny mielony,
- 100 g pieczarek,
- 100-150 g sera mozzarella,
- 2 łyżki twardego sera,
- 1 łyżka pietruszki.
Jeśli mamy gotowe składniki zabieramy się za przygotowanie.
W pierwszej kolejności wkładamy obydwa rodzaje mięsa do miski, dodajemy sól, pieprz oraz posiekane pieczarki, następnie starty twardy ser, posiekaną pietruszkę i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Tak przygotowaną masę rozkładamy w kształcie prostokąta na kartce pergaminu. Na masie układamy plastry mozzarelli, a później zawijamy krawędzie pergaminu, tak aby mięso znajdujące się na nim stworzyło nam ciasny rulon.

Wystające brzegi mięsa chowamy do środka, tak aby nie wypłynął ser znajdujący się w jej środku. Tak przygotowaną roladę owijamy 2 lub 3 razy pergaminem zawiązując jego końce.
