Teraz piekę szarlotkę tylko w taki sposób – przepis łatwy i prosty na deser, który rozpływa się w ustach.

Zaskocz wszystkich nieziemskim smakiem! Świąteczny hit czy deser na co dzień?

Przedstawiamy Ci przepis na ciasto, które zdobywa serca Polaków – szarlotka, jabłecznik czy też jabłkowiec. Bez względu na nazwę, to ciasto, które zawsze jest mile widziane na naszych stołach. Oto prosty przepis, który zaoferuje Twoim kubkom smakowym niezapomniane doznania!

Składniki, które podbiją Twój świat:

  • mała łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3 jaja,
  • cukier – 1,250 szklanki,
  • mąka – 1 i 1/3 szklanki,
  • mleko – 3/4 szklanki,
  • masło – 80 g,
  • 3 średnie jabłka,
  • 3 jaja.

A teraz przygotuj się na magiczną kulinarną podróż!

Zaczynamy od przygotowania jabłek – obieramy je i kroimy w drobną kostkę.

Czas na miksturę magiczną – cukier mieszamy z jajkami i mlekiem.

Do naszej mikstury dodajemy roztopione masło, mąkę i proszek do pieczenia.

Mieszamy wszystko aż do uzyskania gładkiej masy.

Teraz czas na nasze wcześniej pokrojone jabłka – dodajemy je do masy.

Gotową zawartość przekładamy do formy i wrzucamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut.

Podawaj swoją szarlotkę z odrobiną cukru pudru lub cynamonu na wierzchu. Ciesz się niesamowitymi doznaniami smakowymi. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!