Cukinia jest smaczniejsza niż mięso, nikt mi nie wierzy, że tak łatwo ją przyrządzam. Przepis.
Przygotuj w domu niesamowite plastry cukinii, które smakują lepiej niż mięso. Prosty przepis, z którym poradzi sobie nawet zupełny początkujący.

Składniki:
- 2 cukinie
- 100 g sera
- 3 jajka
- 1 łyżeczka kolendry
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki bazylii
- sól dla smaku
- 100 g bułki tartej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 100-150 g oleju roślinnego
Przygotowanie:

Usuń końce z cukinii. Pokrój w cienkie plasterki.

Plastry ułożyć na talerzu, posypać solą. Pozwól jej działać przez 15 minut.

Ser drobno zetrzyj. Wkładamy to do miski. Następnie dodaj jajka i kolendrę.

Dodaj mieloną paprykę, czarny pieprz, bazylię. Wymieszać widelcem. Następnie dodaj sól. Wszystko dobrze wymieszaj.

Na talerz wsyp bułkę tartą i mąkę. Wymieszać widelcem. Obtocz plasterek cukinii w bułce tartej.

Następnie zanurz cukinię w mieszance jajecznej. Plastry smażymy na oleju na złoty kolor.
