Ułóż długie biszkopty na blachę, zalej kremem czekoladowym – wszyscy się zajadają: Najprostsze ciasto czekoladowe jakie znam.
Przygotuj ten niewymagający pieczenia deser czekoladowy według poniższego przepisu.
Przygotowanie go jest bardzo proste, wystarczy ułożyć biszkopty i przełożyć błyskawicznym w wykonaniu kremem czekoladowym.

Potrzebujesz:
- 1 l śmietany 30%
- 400 g gorzkiej czekolady
- 160 g mlecznej czekolady
- 4 fixy do śmietany
- biszkopty namoczone w mleku
- esencji o smaku rumu
Przygotowanie:
Czekoladę rozkrusz, włóż do miski i zalej gorącą, wcześniej podgrzaną w garnku śmietaną. Odstaw do ostygnięcia.

Blachę wyłóż folią. Ubij schłodzoną masę czekoladową mikserem. Podczas ubijania wsyp fixy do śmietany i kontynuujemy ubijanie.

Wlej mleko do miski, dodaj trochę esencji rumowej i wymieszaj. Każdy biszkopt namocz w mleku i układaj obok siebie w foremce.

Po skończeniu pierwszej warstwy biszkoptów, nałóż na nie część kremu i wygładź powierzchnię. Na warstwę śmietanki ponownie ułóż kolejne biszkopty i ponownie rozprowadź krem na wierzchu. Ostatnią warstwą muszą być biszkopty.

Część kremu zachowaj do posmarowania całego deseru na wierzchu. Wstaw do lodówki i gotowe!
