Do marynaty:
Pokrój wieprzowinę w grube plastry. W każdym plasterku robimy cięcie do około połowy grubości.
Do małej miski dodaj sól, czarny pieprz, przyprawy do mięsa. Wymieszać łyżką. Doprawić masą plastry mięsa, dodać do nacięcia i dobrze rozsmarować.
Do miski wsypać skrobię, dodać przecier pomidorowy, wodę i wymieszać łyżką. Włóż mięso do większej miski, zalej je mieszanką, przykryj folią. Marynować w lodówce na 3-4 godziny.
Do miski włożyć plastry cebuli, dodać przyprawy i ocet. Wymieszać łyżką i odstawić na 20 minut. Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, zrobić krzyżyk w kształcie krzyża. Włożymy go w folię.
Warzywa oprószyć olejem, posolić i dodać oregano. Mięso wyjmujemy z marynaty, kładziemy na suchym talerzu. Umieść mozzarellę w nacięciu i polej ją olejem.
Połóż cebulę na wierzchu mięsa. Talerz z mięsem i warzywami. Piec w nagrzanym piekarniku przez 35-40 minut w temperaturze 180°C.