Każdy musi spróbować: Naleśniki z kremem budyniowym to hit w mojej kuchni.
Dziś proponuje Wam przepis na nieprzyzwoicie pyszne naleśniki. Delikatne, cienkie ciasto a do tego aksamitny krem. Połączenie idealne!
Takie naleśniki są idealne na rodzinne spotkanie lub na śniadanie przy filiżance herbaty. Z pewnością zapewnią Ci przyjemny, słodki poranek!

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI
- 500 ml mleka
- 200 g mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- wanilia do smaku
SKŁADNIKI NA KREM
- 500 ml mleka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 70 g masła
- 200 g cukru

PRZYGOTOWANIE
Aby zrobić naleśniki połącz w głębokiej misce mleko, mąkę, jajka, olej roślinny. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wanilię. Wymieszaj wszystko mikserem i odstaw na pół godziny.
Posmaruj patelnię olejem i rozgrzej na średnim ogniu. Piecz naleśniki po obu stronach, ułóż je w stos, jeden na drugim.

W osobnym pojemniku połącz jajka, cukier i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj ręcznie lub mikserem. Podgrzej mleko w rondlu, a następnie dodaj mieszankę z jajek. Ciągle mieszając doprowadzić do zagęszczenia. Po ugotowaniu zdejmij z ognia i ostudź. Ubij schłodzoną masę z masłem.