Sałatka paryska – Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Popularna paryska sałatka, którą kupowaliśmy w bufetach na przekąskę, przygotowana według jednego z oryginalnych przepisów.
Sałatka z majonezem, doprawiona sosem, świetnie będzie smakować z białym pieczywem i z pewnością zadowoli Twoje podniebienia.
Składniki
- 200 g miękkiego salami
- 100 g ogórków sterylizowanych słodko-kwaśnych (2-3 szt.)
- 1/2 małej cebuli
- 3 łyżki sterylizowanego groszku
- 150-200 g majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól
- mielony pieprz
- ocet
- 1 szczypta cukru (w razie potrzeby)

Proces przygotowania
- Salami i ogórki pokroić w paski, obrać i drobno posiekać cebulę.
- Dodać groszek, majonez i wymieszać.
- W razie potrzeby dodać sól, pieprz, musztardę, sos, ocet i można lekko dosłodzić.
- Pozostawić do ostygnięcia i podawać z białym pieczywem.