Goście będą zachwyceni. Sałatka Ananas – efektowna sałatka na świąteczny stół.

Ta Sałatka jest ostatnio hitem w moim domu! Wszyscy goście są zachwyceni jej oryginalnym wyglądem, a dzieci zawsze proszą o dokładkę! Wygląda ona po prostu fenomenalnie i tak samo smakuje.

Połączenie znanych i lubianych składników sprawia, że nikt jej się nie oprze!

Składniki:

  • 150 g orzechów włoskich
  • 300 g wędzonej piersi z kurczaka
  • 150 g twardego sera
  • 3 szt. jajka kurze ugotowane na twardo
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 100 g ananasa z puszki
  • 4 łyżki ulubionego majonezu
  • szczypiorek do smaku

PRZYGOTOWANIE

Najpierw przygotuj orzechy włoskie. Najpierw należy je suszyć w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 180 stopni. Pokrój pierś kurczaka na małe kawałki. Zetrzyj jajka i ser na grubej tarce, dodaj do składników kukurydzę i ananasa pokrojonego w małą kostkę jak kurczaka.

Teraz możesz dodać trzy łyżki majonezu i dokładnie wymieszać sałatkę. Połóż wszystko na owalnym naczyniu i uformuj w kształt ananasa. Polej całość czwartą łyżką majonezu.

Sałatka „Ananas” gotowanie

Orzechy ułóż równomiernie wokół uformowanej już owalnej sałatki, jakby były płatkami prawdziwego ananasa, a ze szczypiorku uformuj ogonek do sałatki. To wszystko! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!