Ciasto warstwowe bez pieczenia z kaszy mannej i budyniu, polane mleczną czekoladą. Przygotowanie tego pysznego deseru zajmie Ci zaledwie 15 minut. Do wykonania tego niezwykle prostego ciasta potrzebujesz zaledwie kilku produktów.
Pierwszy krem – kaszę manną wymieszaj z 500 ml mleka oraz cukrem waniliowym. Całość zagotuj do powstania gęstej masy.
Dno formy o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na spód formy wlej przygotowany krem z kaszy mannej i odstaw do ostudzenia.
Drugi krem – proszki budyniowe wymieszaj z 250 ml mleka i 5 łyżkami cukru. Resztę mleka (250 ml) porządnie zagotuj po czym wlej mleko z budyniem, cały czas energicznie mieszając. Gdy masa będzie gładka, zagotuj ją, następnie odstaw z ognia do całkowitego jej ostudzenia.
Miękkie masło ubij na puszystą masę, następnie stopniowo dodawaj (po łyżce), ostudzony budyń. Dodaj 250 ml śmietanki kremówki i cały czas ubijaj, aż masa będzie gładka i jednolita. Masę budyniową przełóż do formy.
Mleczną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej wraz z 75 ml śmietanki kremówki. Po uzyskaniu jednolitej masy, polej nią deser.