Każdy oszaleje na ich punkcie – ich smak jest wyjątkowy: Mini bułeczki z aromatycznym i pełnym delikatności nadzieniem. Przepis.
Śniadanie to podstawowy posiłek każdego dnia.
O ile w ciągu tygodnia zjada się je szybko tak w weekendy można je celebrować. Idealnym pieczywem okażą się małe bułeczki, które możesz przygotować samodzielnie w domu tuż przed posiłkiem lub wieczorem.
Składniki:
- 350 g mąki pszennej
- 1 białko jaja kurzego
- 120 g jogurtu naturalnego
- 60 ml wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 25 g masła
- Żółtko wymieszane z olejem
- 50 ml oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- Serek kanapkowy
- Świeże zioła
- Sezam do posypania bułeczek
