Do masy dodaj lekko roztopione masło, a następnie zagniataj ciasto. Kiedy przestanie przyczepiać się do rąk możesz już przestać – jest właściwie wyrobione. Przykryj miskę ze składnikami folią i odstaw na ok. pół godziny.
Po tym czasie wyjmij ciasto i zagniataj je dłońmi. Podziel je na 20 kawałków(może być więcej lub mniej, zależy jaką wielkość bułeczek chcesz uzyskać), uformuj w kulki.
Do każdej z bułek włóż ser pokrojony wcześniej w nieduże kostki. Przygotuj blachę do pieczenia, przykryj ją papierem do pieczenia, a następnie rozłóż na niej kulki w niedużych odstępach.
Bułeczki ponownie przykryj folią i odstaw je na ok.20 minut. Ubij pozostawione wcześniej żółtko i posmaruj nim wierzch wyłożonych kulek. Jeśli chcesz możesz je posypać jeszcze sezamem(lub czym tylko chcesz).
Bułeczki serowe powinny się piec w 220 stopniach, od 15- 20 minut. Zamiast sera możesz włożyć do nich np. dżem, szpinak, właściwie co tylko chcesz.
Po upieczeniu koniecznie podziel się z przyjaciółmi, jesteśmy pewni, że smak, ale też i wygląd sprawi, że ogłoszą Cię królem lub królową wypieków.