Od tego czasu przygotowuje je regularnie na obiad w gronie najbliższych, czy też jako przekąskę na spotkania z przyjaciółmi. Delikatne ciasto, smaczne i sycące nadzienie to doskonałe połączenie.
Składniki na ciasto
Składniki na nadzienie
Przygotowanie
W dużej misce wymieszaj przesianą mąkę, drożdże, sól i cukier. Do suchych składników dodaj wodę i olej roślinny. Teraz musisz zagnieść ciasto. Można to zrobić ręcznie lub za pomocą miksera.
Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw w temperaturze pokojowej na godzinę. W międzyczasie podsmaż delikatnie drobno posiekaną cebulę. Ten etap jest potrzebny, aby cebula straciła gorycz i stała się słodka.
Teraz zmiel mięso i cebulę w maszynce do mięsa. Posól i popieprz mięso mielone do smaku. Podziel ciasto i nadzienie na 8 równych części. Uformuj z nich kulki. Kawałki ciasta rozwałkuj. Umieść nadzienie na środku każdego koła i połącz krawędzie nad nadzieniem, spłaszcz delikatnie dłonią.
Smaż na dużej ilości oleju przez 8 minut. Pierwsze 3 minuty z jednej strony i 3 minuty z drugiej. Potem jeszcze 1 minuta z każdej strony.