Choć przepis ten jest bardzo prosty, jest to jedno z najlepszych ciast jakie jadłam. Delikatne ciasto, ulubione owoce – mistrzostwo
Choć przepis ten jest bardzo prosty, to uważam, że jest to jedno z najlepszych ciast jakie jadłam. Delikatne ciasto, ulubione owoce to połączenie, któremu nikt się nie oprze!

Potrzebujesz:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 3 jajka
- ½ szklanki oleju
- Owoce do smaku np. maliny, truskawki, jagody (świeże lub z puszki)
Przygotowanie:
Najpierw przygotuj ciasto. W jednej misce wymieszaj mąkę z cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem i olejem za pomocą trzepaczki. Następnie wlej mokrą mieszankę do mąki i delikatnie wymieszaj ciasto.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia lub dokładnie natrzyj olejem. Wlej ciasto, ułóż owoce.
Piecz około 30 minut w temperaturze 170-180 o C. Jeśli masz dużo owoców, możesz wybrać większą blachę tj. około 30×40 cm, ciasto będzie niższe więc możesz je piec krócej.
