W blenderze zmiel herbatniki, przesyp do miski. Następnie dodaj masło orzechowe i ugniataj składniki dłonią aż do momentu, gdy się połączą. Uzyskana w ten sposób masa powinna być lekko wilgotna, miękka i elastyczna. Z tak powstałego ciasta uformuj roladki, choć może być to inny, dowolny kształt – niech zadziała Twoja wyobraźnia.
Ciasteczka umieść w blaszce do pieczenia, dzięki temu ciasteczka będą miały swój kształt. Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. W rozpuszczonej czekoladzie zanurzaj kolejno ciasteczka. Ułóż je na ruszcie, aby nadmiar czekolady spłynął. Gdy ciasteczka ostygną możesz udekorować je według własnych upodobań.
Tak przygotowane ciasteczka są fenomenalne i robią niebywałą furorę wśród domowników. Tak jak wspomniałam wcześniej te ciasteczka robi się w zaledwie 10 minut, a z talerza znikają jeszcze szybciej. Jestem przekonana, że Twoi najbliżsi również pokochają te ciasteczka.