Mój hit na każdym przyjęciu. Pyszne ciasto bez pieczenia: kusi swoim wyglądem, smakuje przepysznie.
Przepis na deser, który chcę Wam dziś zaprezentować jest bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu, wystarczy około 30 minut na jego przygotowanie.
Co najważniejsze nie musisz piec ciasta! Dzięki temu jest to idealny deser do popołudniowej kawy.

Do przygotowania deseru będziesz potrzebować:
- długie biszkopty i mleko do namoczenia,
- 1 budyń waniliowy,
- 500 ml mleka,
- cukier do smaku,
- 500 ml śmietany 30 lub 36%
Polewa: 100 ml śmietanki 30% i tabliczka gorzkiej czekolady.
Przygotowanie deseru
Przygotuj mniejszą formę – najlepiej na jeden rząd biszkoptów. Ciastka namocz w mleku, ułóż równo na blaszce.

Ugotuj budyń według przepisu podanego na opakowaniu, wylej go na biszkopty, a następnie ostudź.

Śmietanę ubij, wyłóż na budyń, równo wyrównaj. Następnie ułóż następną warstwę biszkoptów nasączonych mlekiem.

Czekoladę rozpuść w śmietanie, polej nią biszkopty. Schłodź w lodówce i podawaj do pysznej kawki.
