Jogurt, trochę mąki, dwa jajka i już masz przepyszny deser jak z pobliskiej cukierni.

Kruche, delikatne ciasto z mąki, tylko z dwóch jaj i jogurtu, swym wyśmienitym smakiem i recepturą nasyci niejednego łasucha.

Sposób przygotowania nie wymaga posiadania ogromnych zdolności kulinarnych, wręcz przygotować tak smaczny deser oraz zachwycić nim gości może każda osoba gustująca w słodkich wypiekach.

Potrzebne będą ciasto i jogurtowe nadzienie. 

Składniki na ciasto:

  • proszek do pieczenia – 1 opakowanie
  • 70 ml masła roztopionego
  • 70 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • 200 dag mąki pszennej
  • skórka cytryny lub lionki
  • 2 żółtka

Składniki na wyrób nadzienia:

  • 400 g waniliowego jogurtu
  • 2 białka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!