Aby zaskoczyć swoją rodzinę, możesz łatwo zmienić smak przepisu. To bardzo proste.

Ten tort jest łatwy, pyszny i prosty w przygotowaniu. Wszystko, czego potrzebujesz, to składniki, które masz w swojej kuchni. Przepis na to ciasto można dostosować do własnych upodobań.

Składniki do formy o średnicy 20 cm

  • 300 g owoców, np. 300 g owoców, np. borówek, porzeczek lub wiśni
  • 200 g mąki jasnej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 150g cukru
  • 50 g cukru waniliowego
  • 200 ml mleka
  • 50 ml oleju
  • 3 jajka
  • Opcjonalnie: starta czekolada (najlepiej ciemna).

Sposób przygotowania:

W misce połącz ze sobą jajka. Dodaj do jajek cukier waniliowy i cukier.

Połącz olej z mlekiem.

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj resztę składników do miski.

Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż uzyskasz gładką masę.

Wymieszaj owoce z ciastem.

Wysmaruj masłem małą miskę i dodaj do niej ciasto.

Dla podkreślenia smaku posypać wierzch tartą czekoladą.

Piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

error: Treść zabezpieczona !!