Aby zaskoczyć swoją rodzinę, możesz łatwo zmienić smak przepisu. To bardzo proste.
Ten tort jest łatwy, pyszny i prosty w przygotowaniu. Wszystko, czego potrzebujesz, to składniki, które masz w swojej kuchni. Przepis na to ciasto można dostosować do własnych upodobań.
Składniki do formy o średnicy 20 cm
- 300 g owoców, np. 300 g owoców, np. borówek, porzeczek lub wiśni
- 200 g mąki jasnej
- 10 g proszku do pieczenia
- 150g cukru
- 50 g cukru waniliowego
- 200 ml mleka
- 50 ml oleju
- 3 jajka
- Opcjonalnie: starta czekolada (najlepiej ciemna).
Sposób przygotowania:
W misce połącz ze sobą jajka. Dodaj do jajek cukier waniliowy i cukier.
Połącz olej z mlekiem.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj resztę składników do miski.
Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż uzyskasz gładką masę.
Wymieszaj owoce z ciastem.
Wysmaruj masłem małą miskę i dodaj do niej ciasto.
Dla podkreślenia smaku posypać wierzch tartą czekoladą.