Muffinki z cukinii to bardzo proste danie i do tego przygotowywane z niedrogich produktów! Nawet dzieci poradzą sobie z ich ugotowaniem! Są idealną przekąską, którą z łatwością możesz zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na piknik. Miękkie, pachnące i do tego nieziemsko pyszne!
Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na grubej tarce. Umyj pomidory i drobno posiekaj. W wygodnym pojemniku ubij jajka solą i pieprzem. Dodaj startą cukinię i dobrze wymieszaj. Dodaj również pomidory i ponownie wymieszaj. W osobnym pojemniku wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dodaj do ciasta.
Wszystko dobrze wymieszaj. Ser pokrój w drobną kostkę, również dodaj do ciasta. Możesz także posiekać ulubione zioła i dodać je do reszty składników, ponownie wmieszaj.
Posmaruj formy do muffinek olejem roślinnym i przelej do nich ciasto (do około połowy wysokości foremek). Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.