Dietetyczne chrupiące paluszki cukinii z piekarnika. Jem codziennie i chudnę.

Jeśli nie masz ochoty na smażenie cukinii, a inne przepisy wydają się bardzo skomplikowane, nie martw się, jest wyjście! Spróbuj przygotować w piekarniku chrupiące paluszki cukinii z serem.

Bez patelni i długiego stania przy kuchence! Smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dodatkowym ich atutem jest to, że są zdrowe, pyszne i małokaloryczne!

SKŁADNIKI

  • 3-4 młode cukinie
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 50 g twardego sera (lub odtłuszczonego – wersja fit)

PRZYGOTOWANIE

Cukinie pokrój w paski o długości 5 cm, posól. W osobnej misce wymieszaj olej roślinny, przyprawy, starty ser i posiekany czosnek. Obtocz cukinię w tej panierce i umieść na blasze piekarnika.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Podawaj na gorąco ze śmietaną lub sosem jogurtowym. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!