Do garnka wsypać 20 gramów mąki i wlać 100 ml mleka. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Gotować na średnim ogniu przez 3 minuty, stale mieszając. Otrzymana konsystencja powinna przypominać budyń. Pozostawić do ostygnięcia.
Przygotować drożdże. Wymieszać je z ciepłym mlekiem i 2 łyżkami cukru. Odstawić na 15 minut. Pozostałą mąkę przesiać, dodać sól i dokładnie wymieszać.
Dodać łyżkę miękkiego masła i ugniatać do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Nie powinno lepić się ono w dłoni. Włożyć ciasto do dużej miski, przykryć folią spożywczą i odstawić na ok. 1,5 godziny. W tym czasie ciasto powinno wyrosnąć.
Cynamon wymieszać z 2 łyżkami rozpuszczonego masła i cukrem. Ciasto rozwałkować na stole i pokroić je na 8 równych części. Z każdej formować kulkę i rozciągnąć w owal. Posmarować masłem i słodką mieszanką z cynamonu.
Bułeczki ułożyć na formie wyłożonej pergaminem i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę. Po wyrośnięciu bułki posmarować ubitym jajkiem i piec przez 20 minut w temperaturze 200’C.