Jest to pyszne, lekkie i smaczne ciasto, które pokochasz ty i twoi bliscy. Ten przepis jest doskonały, jeśli nie masz czasu lub cierpliwości do przygotowywania deserów. Ten przepis jest doskonałym dodatkiem do popołudniowej filiżanki kawy.
Z podanych składników przygotuj ciasto. Podziel je na dwie równe porcje. Do jednej porcji dodaj kakao i dobrze wymieszaj.
Pamiętaj, aby wyjąć wszystkie składniki z lodówki co najmniej 24 godziny wcześniej. Zmiksuj jajka i cukier ze śmietaną, aż będą puszyste. W osobnej misce wymieszaj mąkę i sodę. Dodaj masę jajeczną do masy śmietanowej. Połowę ciasta wlać do formy do pieczenia.
Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Powtórz tę czynność z pozostałą połową ciasta. Pozostawić ciasto do ostygnięcia, a następnie przekroić każdy kawałek w poprzek na cztery równe części. Aby przygotować krem, ubij razem śmietanę 30% i cukier puder.