Jest to bardzo prosty do deser, który można szybko przygotować. Z całą pewnością zasmakuje każdemu kto jej spróbuje.
Trochę mleka wlej do skrobi kukurydzianej. Przy pomocy trzepaczki bardzo dokładnie wymieszaj te składniki.
Do osobnego garnka wlej resztę zwykłego mleka oraz skondensowanego. Możesz dodać do nich teraz wcześniej wymieszane mleko ze skrobią.
Wymieszaj wszystko razem i wstaw naczynie na ogień. Gotuj deser, mieszaj go ciągle dopóki nie zgęstnieje.
Pamiętaj aby ogień nie był duży, ale żeby deser dobrze się zgotował, aby skrobia kukurydziana nie była tak bardzo odczuwalna w smaku. Pokrywką przykryj garnek i wstaw go na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie przelej go do poziomego naczynia szklanego i gdy zastygnie wytnij go przy krawędziach z naczyniem.
Odwróć go i przenieś deser na deskę. Wytnij małe kosteczki i następnie każdą z nich wsadź do wiórków kokosowych.