Zrobisz go w 2 minuty. Trudno w to uwierzyć, ale ten krem kawowy jest robiony bez śmietanki i mascarpone.

Trudno w to uwierzyć, ale ten krem kawowy jest robiony na bazie wody.

3 składniki, 3 minuty miksowania – i już otrzymujemy wspaniały i oryginalny deser, który może być spożywany sam lub jako dodatek do innych słodkich produktów. W smaku ten krem jest mocno kawowy i słodki.

Wypróbuj ten przepis, aby zachwycić małych i dużych gości wyjątkowym smakiem lekkiego kremu kawowego.

Składniki:

  • zimna woda pitna (schłodzona w lodówce) – 140 ml
  • cukier puder – 70 g
  • kawa rozpuszczalna (może oczywiście być bezkofeinowa, jeżeli deser ma być dla najmłodszych) – 35 g

Przygotowanie:

Składniki umieść w misce i miksuj. Mieszanka powinna gęstnieć i zmieniać barwę.

Po kilku minutach ubijania krem powinien być sztywny i jasny, o konsystencji bitej śmietany.

Przed podaniem najlepiej wstaw deser do lodówki na kilka godzin. Krem będzie świetnym dodatkiem do ciast, deserów i owoców. Może również być jedzony jako samodzielny deser.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!