Oddziel żółtka od białek. Do naczynia wbij białka, a następnie ubij mikserem do momentu, gdy będą sztywne.
Podczas ubijania do białej dodajemy cukier – nie przestawiając. Dodajemy szczyptę soli i dalej ubijamy.
Gdy masa będzie sztywna, dodajemy żółtka i powtarzamy czynność. Dodatkowo stopniowo dodajemy odmierzoną wcześniej mąkę i mieszamy.
Następnie blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto, równo rozprowadzając po całej powierzchni. Ciasto umieszczamy w nagrzanym do 180ºC piekarniku i pieczemy przez 15 minut.
Gdy ciasto się upiecze, wyjmujemy z blachy, a następnie rozwałkowujemy (ciasto powinno być wówczas przykryte papierem). Następnie usuwamy papier i przed podzieleniem ciasta na cztery części – odcinamy brzegi.
Kawałki ciasta trzymamy poziomo i przekrawamy na pół, a pozostałe krawędzie ciasta miksujemy, po czym umieszczamy je w innym naczyniu.
W innej misce łączymy mascarpone z jogurtem, a także cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy mikserem.
Ułóż na twardej powierzchni papier, a na nim dwa kawałki upieczonego ciasta, a następnie posmaruj je przygotowanym kremem i przykryj pozostałymi częściami.
Do momentu wyczerpania ciasta, nakładamy krem i kolejne kawałki ciasta.
Proces powtarzamy do wyczerpania składników.