Zdradzimy ci sekret doskonałej wątróbki, więc koniecznie zapisz i wypróbuj ten przepis.
Delikatna, najpyszniejsza wątróbka, jaką kiedykolwiek jadłeś – wszystko to zasługa cebuli.

Mogłoby się wydawać, że przygotowanie wątróbki nie jest skomplikowane. Aby jednak stworzyć pyszną, delikatną potrawę, musisz pamiętać o kilku kwestiach. Ten przepis pozwoli ci na przygotowanie smacznej, delikatnej wątróbki, która podbije twoje kubki smakowe.

Składniki:
- wątróbka – 600g
- cebula – 3 sztuki
- liść laurowy – 2 sztuki
- czosnek – 3 ząbki
- sól i mielony czarny pieprz
- olej
Przygotowanie:
Zacznij o oczyszczenia wątróbki, poprzez usunięcie z niej błonek. Następnie obierz cebulę i pokrój ją w piórka.

Rozgrzej patelnię z olejem. Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną cebulę, smaż do momentu, w którym delikatnie zmięknie.

Obierz i posiekaj czosnek, a następnie dodaj go do smażącej się cebuli. Wymieszaj. Teraz pokryj dno patelni czosnkowo-cebulową mieszanką, w taki sposób, żeby powstała równa warstwa. Na tej warstwie rozłóż kawałki oczyszczonej wątróbki. Dopraw pieprzem.

Sól dodaj natomiast dopiero na chwilę przed odwróceniem mięsa na drugą stronę. W przeciwnym wypadku może ono stwardnieć.

Po około dwóch minutach, obróć wątróbkę na drugą stronę. Kiedy obie strony wątróbki zbieleją, dodaj liście laurowe i wymieszaj całość. Smaż jeszcze przez mniej więcej minutę.
