Mogłoby się wydawać, że przygotowanie wątróbki nie jest skomplikowane. Aby jednak stworzyć pyszną, delikatną potrawę, musisz pamiętać o kilku kwestiach. Ten przepis pozwoli ci na przygotowanie smacznej, delikatnej wątróbki, która podbije twoje kubki smakowe.
Zacznij o oczyszczenia wątróbki, poprzez usunięcie z niej błonek. Następnie obierz cebulę i pokrój ją w piórka.
Rozgrzej patelnię z olejem. Na rozgrzany olej wrzuć pokrojoną cebulę, smaż do momentu, w którym delikatnie zmięknie.
Obierz i posiekaj czosnek, a następnie dodaj go do smażącej się cebuli. Wymieszaj. Teraz pokryj dno patelni czosnkowo-cebulową mieszanką, w taki sposób, żeby powstała równa warstwa. Na tej warstwie rozłóż kawałki oczyszczonej wątróbki. Dopraw pieprzem.
Sól dodaj natomiast dopiero na chwilę przed odwróceniem mięsa na drugą stronę. W przeciwnym wypadku może ono stwardnieć.
Po około dwóch minutach, obróć wątróbkę na drugą stronę. Kiedy obie strony wątróbki zbieleją, dodaj liście laurowe i wymieszaj całość. Smaż jeszcze przez mniej więcej minutę.