Niesamowity przepis na domową roladę z kurczaka podawaną przez utalentowanego szefa kuchni.

W dniu dzisiejszym prezentujemy pomysł na przepyszną roladę od niezwykłego szefa kuchni.

Do przegotowania tej domowej rolady potrzebny będzie:

  • kurczak
  • czosnek
  • masło
  • cukier oraz sól do smaku
  • orzechy
  • bazylia
  • szpinak
  • pietruszka
  • koper

W celu zachowania soczystości rolady lepiej jest użyć do przygotowania tego dania całego kurczaka niż jedynie filetów. Z tego powodu przygotowanie należy rozpocząć od pokrojenia kurczaka i oddzielenia kości. Tłuszczu i skóry nie należy się pozywać, zostawiamy go na mięsie.

Dla przykładu prezentujemy roladę z podludzi kurczaka, jednak dla większej ilości smakoszy lepiej przygotować większą porcję.  Pokrojone uprzednio kawałki kurczaka należy posolić, ułożyć na nie cienkie ząbki czosnku oraz posypać lekko cukrem. Następnie mięso przykryć trzeba folią spożywczą oraz delikatnie ubić tłuczkiem.

Takie kawałki posmarować należy musztardą. Kolejno do kubka blendera wrzucić należy kilka obranych ząbków czosnku, cebulę oraz posiekaną bazylię, masło i orzechy. Wszystko to należy dobrze zblendować. Zamiast bazylii wykorzystać można pietruszkę, koper czy szpinak.

Folie należy delikatnie posmarować masłem, następnie ułożyć kawałki kurczaka z pastą przygotowaną w blenderze i szczelnie zawinąć to w folię. Gotować można w łaźni wodnej i kotle. Piekarnik oczywiście również można wykorzystać do zapieczenia rolady.

Należy mieć jednak na uwadze, iż gotowanie na parze przełoży się na to,iż mięso będzie bardziej miękkie.Czas gotowania zająć powinien 20 do 25 minut. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!