Poniższy deser wykona się w zaledwie kwadrans! Ten przepis świetnie zastępuje wszelkie wietrzniki. Warto go wypróbować, ponieważ jest nie tylko łatwy w wykonaniu, ale przede wszystkim smaczny!
Ciasto francuskie należy rozwinąć z opakowania, a następnie pokroić je na kwadraty.
Można użyć do tego radełka, dzięki czemu uzyska się piękny wzorek na bokach. Następnie trzeba posmarować je mlekiem i umieścić w piekarniku na 15-20 minut w 180 stopniach.
Budyń należy ubijać w zimnym mleku. Klasyczny budyń trzeba przykryć folią, a potem ostudzić. Kolejno należy ubić śmietanę, a potem połączyć obie substancje.
Po upieczeniu ciasta, pokroić je w środku. Przygotowany krem umieścić w worku cukierniczym i nakładać je na wierzch każdej porcji ciasta. Przykryć kolejnym kawałkiem upieczonego ciasta.
Dla urozmaicenia smaku można dodać także ulubione owoce, jak np. jabłka, które wcześniej warto skarmelizować.
Najpierw należy pokroić owoce w kostkę, a w między czasie rozpuścić masło na patelni.
Potem umieścić na niej jabłka wraz z cukrem i cynamonem.