Danie jednogarnkowe jest idealnym pomysłem dla najbardziej zapracowanych osób lub tych, które nie lubią szczególnie spędzać swojego czasu w kuchni przygotowując jedzenie. Nikt nie powinien mieć problemu korzystając z tego przepisu.
Ziemniaki należy obrać dokładnie umyć, a następnie pokroić w kosteczkę. Podsmażyć je w oleju aż do momentu ich zarumienienia. Mięso pokroić niczym jak na gulasz. Do przecieru pomidorowego trzeba przecisnąć przez praskę czosnek i wymieszać ze sobą składniki.
Cebulę obrać i pokroić ją w cieńsze talarki, a marchewkę po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę dodać do ziemniaków, kiedy zaczną robić się one złote.
Po tym jak cebula podsmaży się, dodać następnie mięso. Wszystko razem mieszać co jakiś czas do połączenia się składników jak również, żeby nic nie przypaliło się. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość smażyć na średnim ogniu przez około 5 minut.
Po tym czasie można już dodać pieczarki, czerwoną fasolę, a także marchewkę. Smażyć również 5 minut. Zaleca się, aby danie przesypać do glinianego naczynia do 3/4 wysokości. Do 2 litrów wody wsypać liść laurowy, odrobinę pieprzu do smaku, przecier pomidorowy, a także posiekaną natkę pietruszki. To wszystko podgrzać, ale pilnować, aby nie doprowadzić do wrzenia.